Eläinkoulutus TAiTO

Hei!

Olen Tanja Torvinen ja tervetuloa yritykseni sivuille. Tarjoan pääasiassa koirien ja hevosten koulutuspalveluja. Olen valmistunut v. 2018 eläintenkouluttajaksi sekä eläintenhoitajaksi Helsingissä Amiedussa. Tämän lisäksi kouluttaudun kokoajan lisää erilaisilla luennoilla sekä kursseilla.

Olen Suomen Eläintenkouluttajat Ry:n jäsen.

Ensimmäiset eläimeni olen saanut ollessani ensimmäisellä luokalla ja ne olivat kissa, koira ja kani. Olen teini-iässä tuonut kotiin kissan ja koiran ilman vanhempieni lupaa, vain sanomalla, että tässä ovat meidän uudet eläimet. Koira oli doberman-sekoitus, joka etsi uutta kotia ongelmakäytöksien takia ja niitä sitten 15-vuotiaana lähdin purkamaan. Tähän aikaan kouluttaminen oli hyvin erilaista kuin tänä päivänä ja minulla onkin pitkä historia aivan toisenlaisesta kouluttamisesta. Uskoin vahvasti rankaisuihin ja ylipäänsä siihen maailmaan missä ihminen on suuri johtaja.

Kouluttaminen on kuitenkin aina ollut suuri mielenkiinnon kohteeni ja olenkin jo lapsesta asti ollut hyvin kiinnostunut ylipäänsä eläimistä sekä niiden kouluttamisesta että käyttäytymisestä. Ennen keinot olivat vain hyvin erilaisia ja tietoa ei ollut saatavilla samalla tavalla kuin tänä päivänä. Onneksi lähdin kyseenalaistamaan normaalina pidettyjä asioita ja opin aina vähän kerrallaan aivan toisenlaista tapaa käsitellä ja kouluttaa. Muutoksen tie lähti oikeastaan ennemmin hevosista ja laajeni koiriin. Olen aiemmin kouluttanut todella paljon hevosia. Nykyään kouluttaminen on intohimoni sekä ammattini. Toivottavasti en ikinä kadota innostuneisuuttani siitä, että jaksan aina kerta toisensa jälkeen hämmästyä siitä kuinka viisaita eläimet ovat ja kuinka uskomattomia asioita ne oppivat. Se myös innostaa minua oppimaan ja opiskelemaan aina vaan enemmän.

Koulutuksissani otetaan aina huomioon eläimen hyvinvointi ja yksilöllisyys sekä mukava, luottamuksellinen ilmapiiri on tärkeää. Kouluttamiseni perustuu oikean käytöksen vahvistamiseen.  Operantti kouluttaminen perustuu oppimisteoriaan, ei kenenkään mielipiteisiin, eikä uskomuksiin. Erityisesti historiani takia koen, että minulla on näkemystä ja kokemusta hyvin paljon. Olen nähnyt molemmat maailmat. Onnekseni löysin tämän maailman. Elämä eläinten kanssa on helpottunut todella paljon ja kaikki on kotona paljon iloisempia, tyytyväisempiä, oppivaisempia ja paremmin käyttäytyviä.

Tässä vielä lista osasta käymistäni kursseista ja luennoista.

2019

- Tyytyväinen koira - onnellinen omistaja ammattilaisille -kurssi,  Jaana Pohjola

- Koirien laumakäyttäytyminen,  Jessica Aschberg

- Seminaari kissojen hyvinvoinnista