Käsittelykurssilla harjoitellaan sujuvaa koiralähtöistä ja omaehtoista koiran käsittelyä, niin kynsien leikkaamista, harjaamista, hampaiden katsomista/harjaamista, käsittelyä vieraan ihmisen toimesta sekä pöydällä olemista. Näitä varten on olemassa myös erilaisia tukiharjoituksia.

Hoitotoimenpiteet on usein toistuvaa käsittelyä ja se on stressaavaa ihmisenkin mielestä jos esim. kynsien leikkaaminen ei suju ollenkaan. Myöskin joissakin harrastelajeissa vieras ihminen käsittelee koiraa, joten senkin on hyvä olla sujuvaa ja koiralle siedettävää. Myöskin eläinlääkärin vastaanotolla käydään säännöllisesti ja sitäkin varten on hyvä harjoitella.

Hinta 80 e, sisältää neljä käytännön kertaa.

Naksutinkurssilla harjoitellaan tehokasta naksuttimen käyttöä ja kouluttamaan sillä erilaisia käytöksiä tai vaikka temppuja. Naksutin on erinomainen väline kouluttamiseen ja sitä käyttäen kouluttaminen on hyvinkin tehokasta.

Perustaidot harrastekoiralle. Sopii niin pennuille kuin vanhemmillekin koirille. Kurssilla opitaan tarpeellisia taitoja mitä tarvitaan lajissa kuin lajissa, niin rauhoittumista, taukokäytös, viretilan hallintaa, palkkaamista eri tavoin, erilaisia tapoja kouluttaa (mm sheippaus), häiriöistä luopumista jne. Hinta 95 e, sisältää luennon, viisi käytännön kertaa, kirjallisen materiaalin ja kotiharjoituksia.

Hyvänmielen koiratanssikurssi. Koiratanssi on hauska ja monipuolinen laji, jossa musiikin siivittämänä koiran kanssa tehdään yhdessä erilaisia temppuja ja liikkeitä. Hinta 85 e, sisältää viisi käytännön kertaa. Lisätietoa koiratanssista: www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/koiratanssikilpailut.

Lapsi-koirakurssi. Tarkoitettu kaikille n. 8-14 -vuotiaille lapsille ja heidän perheen koirilleen. Kurssilla käydään läpi ja opetellaan miten koira oppii, miten ja milloin koiraa palkataan, miten koiraa käsitellään, mitä ja miten koira viestittää elekielellään, koiran perustaitoja sekä käydään läpi koiraharrastamiseen liittyviä asioita. Perheen oman koiran lisäksi lapset pääsevät harjoittelemaan vieraiden koirien kanssa. HInta 85 e, sisältää viisi käytännön kertaa. Mukaan mahtuu viisi lapsi-koiraparia.