Monitoimiryhmä, vaihtuvat kouluttajat ja teemat

Ryhmä niille, jotka haluavat harrastaa monipuolisesti erilaisia asioita, niin hajutyöskentelyä, kuin perusasioita. Teemoja esimerkiksi ovat: hallinta, nouto, hajutyöt, kohteet, palkkaaminen, seuraaminen, taukoilu, häiriöt, kiertoliikkeet, paikallaolot jne.

Ryhmän kesto on kolme kuukautta ja hinta 80 e/kk. Kouluttajina ryhmässä on Jaana Pohjola, Tanja Torvinen ja Anna Piitulainen. Treenit pidetään Pyhtäällä 240 neliöisessä hallissa.

Epävarmat koirat ja pelkoaggressiivisuus

Koira voi kohdata vieraita ihmisiä näennäisen reippaasti, vaikka se olisi peloissaan tai koira voi näyttää kiltiltä hoitotoimenpiteessä, kunnes se äkkiä räjähtää. Kaikille koirilla on normaalia puolustaa itseään uhkaavissa tilanteissa, kuten eläinlääkärin vastaanotolla tai vaikkapa kynsienleikkuutilanteessa. Koiran epävarmuus ja pelko harvoin poistuvat itsestään ilman toimenpiteitä, eikä koiran toistuva vieminen tilanteisiin ilman hyvää suunnitelmaa yleensä auta.

Koulutuspäivässä käymme läpi, millä tavoin voit parhaiten auttaa epävarmaa ja pelokasta koiraa. Opit käyttämään turvasignaaleja ja toimimaan itse myös sellaisena koirallesi. Opit ymmärtämään, miksi koira mene tilanteisiin vaikka sitä pelottaa ja opit tarjoamaan sille vaihtoehtoja toimia toisin.

Klo 18 - 20.00 Luento
Klo 20 - 21.00 Demo
Hinta 35 e.

Ilmoittautumiset tanja@elainkoulutustaito.fi.

Luento pidetään Lemmikkitarvike Onnipetin tiloissa Haminassa, Pikkuympyränkatu 24.

Kysytään koiralta - kolmen koulutuspäivän sarja

Osa 2 - vahvisteet ja motivaatio

Tiedätkö mikä palkka on koirasi mielestä paras? Entä tiedätkö mikä sitä oikeasti motivoi? Jos haluat parhaat mahdolliset treenit, sinun kannattaa kääntyä palkka-asiassa sen ainoan oikean asiantuntijan, eli koiran puoleen!

Päivä koostuu kahden tunnin luennosta, jonka jälkeen on mahdollista harjoitella päivän teemalla kolmen koirakon pienryhmissä.

Päivän ohjelma:

10-12 luento
12-12.30 tauko
12.30-13.15 Ryhmä 1
13.30-14.15 Ryhmä 2
14.30-15.15 Ryhmä 3
--------------------------------------------------------------

Omaehtoisuus, hallinnan tunne ja valinnan vapaus ovat keskeisiä teemoja koiran psyykkisen hyvinvoinnin kannalta. Näiden teemojen toteuttaminen onnistuu helposti pienissä arkipäivän toimenpiteissä, ja niiden avulla koulutus tehostuu ja nopeutuu, suhde omistajan ja koiran välillä paranee ja koiran itseluottamus kasvaa.

Kouluttaminen, oli se kuinka positiivista tahansa, siirtää tietoa pääasiassa yhteen suuntaan. Kun koiralta kysytään asioita, se vastaa ja kun vastaus huomioidaan tekemisessä, kouluttamisesta tulee vuoropuhelua, eikä yksisuuntaista pyytämistä.

Kolme koulutuspäivää perehdyttää osallistujat sekä luentojen että käytännön harjoitusten kautta koiralta kysymisen maailmaan!

Hinta: luento + käytännön harjoitus 70 e ja luento + kuuntelupaikka 40 e.

Ilmoittautumiset: tanja@elainkoulutustaito.fi

Kysytään koiralta - kolmen koulutuspäivän sarja

Osa 3 - valinnanvapaus treenissä

Tiedätkö mikä tehtävä tai liike on koirasi mielestä paras? Millä tavalla koirasi suhtautuu taukoihin? Miten voit sitouttaa ja vastuuttaa koiraasi treeneissä? Anna koiralle vapaus valita ja vaikuttaa myös harjoittelun aikana, silloin virheitä tulee harvemmin ja koira on täysillä mukana!

Päivän ohjelma:

10-12 luento
12-12.30 tauko
12.30-13.15 Ryhmä 1
13.30-14.15 Ryhmä 2
14.30-15.15 Ryhmä 3
--------------------------------------------------------------

Hinta: luento + käytännön harjoitus 70 e ja luento + kuuntelupaikka 40 e.

Ilmoittautumiset: tanja@elainkoulutustaito.fi

Käsittelykurssilla harjoitellaan sujuvaa koiralähtöistä ja omaehtoista koiran käsittelyä, niin kynsien leikkaamista, harjaamista, hampaiden katsomista/harjaamista, käsittelyä vieraan ihmisen toimesta sekä pöydällä olemista. Näitä varten on olemassa myös erilaisia tukiharjoituksia.

Hoitotoimenpiteet on usein toistuvaa käsittelyä ja se on stressaavaa ihmisenkin mielestä jos esim. kynsien leikkaaminen ei suju ollenkaan. Myöskin joissakin harrastelajeissa vieras ihminen käsittelee koiraa, joten senkin on hyvä olla sujuvaa ja koiralle siedettävää. Myöskin eläinlääkärin vastaanotolla käydään säännöllisesti ja sitäkin varten on hyvä harjoitella.

Hinta 80 e, sisältää neljä käytännön kertaa.

Naksutinkurssilla harjoitellaan tehokasta naksuttimen käyttöä ja kouluttamaan sillä erilaisia käytöksiä tai vaikka temppuja. Naksutin on erinomainen väline kouluttamiseen ja sitä käyttäen kouluttaminen on hyvinkin tehokasta.

Perustaidot harrastekoiralle. Sopii niin pennuille kuin vanhemmillekin koirille. Kurssilla opitaan tarpeellisia taitoja mitä tarvitaan lajissa kuin lajissa, niin rauhoittumista, taukokäytös, viretilan hallintaa, palkkaamista eri tavoin, erilaisia tapoja kouluttaa (mm sheippaus), häiriöistä luopumista jne. Hinta 95 e, sisältää luennon, viisi käytännön kertaa, kirjallisen materiaalin ja kotiharjoituksia.

Hyvänmielen koiratanssikurssi. Koiratanssi on hauska ja monipuolinen laji, jossa musiikin siivittämänä koiran kanssa tehdään yhdessä erilaisia temppuja ja liikkeitä. Hinta 85 e, sisältää viisi käytännön kertaa. Lisätietoa koiratanssista: www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/koiratanssikilpailut.

Lapsi-koirakurssi. Tarkoitettu kaikille n. 8-14 -vuotiaille lapsille ja heidän perheen koirilleen. Kurssilla käydään läpi ja opetellaan miten koira oppii, miten ja milloin koiraa palkataan, miten koiraa käsitellään, mitä ja miten koira viestittää elekielellään, koiran perustaitoja sekä käydään läpi koiraharrastamiseen liittyviä asioita. Perheen oman koiran lisäksi lapset pääsevät harjoittelemaan vieraiden koirien kanssa. HInta 85 e, sisältää viisi käytännön kertaa. Mukaan mahtuu viisi lapsi-koiraparia.