Tokon viikkotreenit on tarkoitettu koirille, joiden kanssa halutaan aloittaa Tokon harrastastaminen tai ehkä on jo aloitettu. Treeneissä harjoitellaan eri kilpailuluokkien liikkeitä monipuolisesti sekä oheistreenejä niihin. Toko on paljon muutakin kun vain ne liikkeet. Kilpailuun tähtääminen on jokaisen oma valinta, mutta treeneissä siihen saa valmiudet. Viikkotreeneissä luodaan tavoitteita, joten kotona tehtäviä harjoitteita tulee joka viikko.

Kurssille tai treeneihin voi tulla koiran kanssa, jolla on jonkinlainen perustottelevaisuus hallussa sekä pystyy työskentelemään ohjaajan kanssa muista koirista huolimatta. Jos kaipaatte koirasi kanssa apua arkitottelevaisuudessa on hyvä käydä ensin esim. arkikäytöskurssi tai tulla yksityistunnille.

Kaikki viikkotreenit pidetään Pyhtäällä 250 neliöisessä hallissa. Kesäkaudeksi siirrytään Karhulaan hiekkakentälle.

Maanantain ryhmät :

17.30 Toko alo ja avo. Ryhmään tulijan on osattava jo kohtuullisella tasolla alokasluokan liikkeitä.

18.30 Arkitoko. Ryhmään tulijan on osattava perusasioita.

19.30 Toko alkeet. Ryhmään tulijalla on oltava hallussa kontakti sekä koiran

pitää kyetä olemaan toisten koirien kanssa samassa tilassa, kuten

kaikissa muissakin ryhmissä. Myös perusasennon ja seuraamisen alkeet on hyvä olla ainakin jo jollakin mallilla. Paikkamakuun harjoitteluaPaikkamakuun harjoittelua

Keskiviikkona

18.30 Toko alo. kouluttajana on Anna Piitulainen.

Viikkotreenien hinta on 70 e/neljä viikkoa.

Tokon kesäkurssi. Etusijalla on koirakot joilla on jo joitain perustaitoja hallussa. Koiran pitää kyetä työskentelemään muiden koirien läsnäollessa.

Kurssikuukaudet touko, kesä ja elo. Hinta 80 e /kk. Heinäkuussa ei treenejä, joten sitä ei myöskään laskuteta.

Syksyllä on mahdollista siirtyä viikkoryhmään.

Rally-Tokon ryhmä on tarkoitettu koirakoille alo- ja avoluokkatasoisille koirille. Ryhmään pääsemisehto on seuraaminen. Kouluttajana Anna Piitulainen. Hinta 80 e / kk.

Perustaidot harrastekoiralle -kurssilla harjoitellaan tärkeitä ja tarpeellisia taitoja mitä jokaisella harrastekoiralla olisi hyvä olla olemassa, mutta kurssi sopii myös ns kotikoirille. Kurssi sopii niin pennuille kuin vanhemmillekin koirille. Kurssilla harjoitellaan tarpeellisia taitoja mitä tarvitaan lajissa kuin lajissa. Aktiivi- ja passiivitauko, rauhoittumista, palkkaamista eri tavoin, valintoja, erilaisia tapoja kouluttaa (mm sheippaus), häiriötreeni jne. Hinta 95 e, sis. viisi käytännön kertaa, kirjallisen materiaalin ja kotiharjoituksia.

Sivulle ja seuraa -lyhytkurssilla harjoitellaan kontaktia, perusasentoa ja seuraamista. Perusasento sekä seuraaminen ovat tärkeitä mm tokossa ja rally-tokossa, mutta niistä on hyötyä myös ihan normaalissakin arjessa. Kurssille tulijalla olisi hyvä olla hallussa jo jonkinlainen perustottelevaisuus on hallussa sekä jotain ymmärrystä koiran oppimisesta. Kurssin hinta 60 e, sis kolme käytännön kertaa.

Luoksetulo, luopuminen ja paikalla oleminen kuntoon -lyhytkurssilla harjoitellaan häiriöitä luoksetulossa, luopumisessa sekä paikalla olemisessa. Kurssille tulijalla olisi hyvä olla hallussa jo jonkinlainen perustottelevaisuus. Kurssin hinta 60 e, sis kolme käytännön kertaa.