Tokon alkeet ja viikkotreenit on tarkoitettu koirille, joiden kanssa halutaan aloittaa Tokon harrastustaminen tai ehkä on jo hiukan aloiteltu. Treeneissä harjoitellaan katsekontaktia sekä sen pitämistä,  paikkamakuuta,  maahanmenoa, liikkeestä maahanmenoa, sivulletuloa, seuraamista, luoksetuloa ja kaukokäskyjä sekä tehdään näihin oheisharjoituksia. Kilpailuun tähtääminen on jokaisen oma valinta, mutta treeneissä siihen saa valmiudet.

Kurssille tai treeneihin voi tulla koiran kanssa, jolla on jonkinlainen perustottelevaisuus hallussa sekä pystyy työskentelemään ohjaajan kanssa muista koirista huolimatta. Näissä treeneissä ja kursseilla harjoitellaan tottelevaisuuskokeiden liikkeiden alkeita. Jos kaipaatte koirasi kanssa apua arkitottelevaisuudessa on hyvä käydä ensin esim. arkikäytöskurssi tai tulla yksityistunnille. Paikkamakuun harjoitteluaPaikkamakuun harjoittelua

Sivulle ja seuraa -lyhytkurssilla harjoitellaan kontaktia, perusasentoa ja seuraamista. Perusasento sekä seuraaminen ovat tärkeitä mm tokossa ja rally-tokossa, mutta niistä on hyötyä myös ihan normaalissakin arjessa. Kurssille tulijalla olisi hyvä olla hallussa jo jonkinlainen perustottelevaisuus on hallussa sekä jotain ymmärrystä koiran oppimisesta. Kurssin hinta 60 e, sis kolme käytännön kertaa.

Seuraava kurssi alkaa: ke 8.5. klo 17.00. Muut käytännön kerrat 15.5. ja 22.5.

Luoksetulo, luopuminen ja paikalla oleminen kuntoon -lyhytkurssilla harjoitellaan häiriöitä luoksetulossa, luopumisessa sekä paikalla olemisessa. Kurssille tulijalla olisi hyvä olla hallussa jo jonkinlainen perustottelevaisuus. Kurssin hinta 60 e, sis kolme käytännön kertaa.

Seuraava kurssi alkaa 28.5. klo 17.00. Muut käytännön kerrat 5.6. ja 12.6.

BH-KURSSI

Alkaa ke 15.5. klo 19.00. Hinta 160 e, sis 10 käytännön kertaa. Käytännön kerrat: 15.5. , 22.5. , 29.5. , 5.6. , 12.6. , 3.7. , 10.7.  , 24.7. , 31.7. ja 7.8.

BH-kurssin tarkoitus on opettaa ja vahvistaa koiran arjen perustaitoja ja lisäksi antaa ohjaajalle työkaluja sekä tottelevaisuus- että kaupunkiosuuden hyvään ja huolelliseen harjoittelemiseen. Kurssi tulee sisältämään kotitehtäviä. Mitään lähtötasovaatimusta kurssille ei ole.

Kurssin vetäjä on Anna Piitulainen.

"Olen 33-vuotias koiraharrastaja Kouvolasta, koulutukseltani olen eläintenhoitaja. Minulla on kolme koiraa, yksi australianpaimenkoira ja kaksi mudia. Lajeinamme ovat toko, rallytoko, eläinetsintä sekä erilaiset jäljet ja esine-etsinnät. Kaksi koiristani on suorittanut bh-kokeen ja lisäksi niillä on koulutustunnuksia sekä rallytokosta että tokossa.

Koirien kouluttaminen on minulle elämäntapa ja opiskelen sitä lisää aina, kun se on mahdollista. Koulutan omia koiriani arjessa kaiken aikaa ja lajien harjoittelua tehdään sitä mukaan, kun ehditään. Muiden kouluttajana haluan rakentaa monipuolisia ja tarpeellisia harjotteita ja huolehtia yksilökohtaisesta, positiivisesta etenemisestä. Huolellinen asioiden kouluttaminen on minulle aina tärkeämpää kuin nopea eteneminen."

Perustaidot harrastekoiralle -kurssilla opitaan tärkeitä ja tarpeellisia taitoja mitä jokaisella harrastekoiralla olisi hyvä olla olemassa. Kurssi sopii niin pennuille kuin vanhemmillekin koirille. Kurssilla opitaan tarpeellisia taitoja mitä tarvitaan lajissa kuin lajissa, niin rauhoittumista, taukokäytös, viretilan hallintaa, palkkaamista eri tavoin, erilaisia tapoja kouluttaa (mm sheippaus), häiriöistä luopumista jne. Hinta 95 e, sisältää luennon, viisi käytännön kertaa, kirjallisen materiaalin ja kotiharjoituksia.

Rally-Tokon kurssit ja treenit on tarkoitettu koirille, joiden kanssa halutaan aloittaa Rally-Toko. Treeneissä harjoitellaan kylttitehtävien sisältämiä liikkeitä. Tässäkin jokainen valitsee itse haluaako kilpailla, mutta treeneistä saa siihen valmiudet.

Rally-Tokon alkeiskurssi. Kurssilla opetellaan rally-tokon perusteita. Hinta 90 e, sisältää yhden teoriatunnin sekä viisi käytännön kertaa. Mukaan mahtuu viisi koirakkoa. Lisätietoa rally-tokosta: www.rally-toko.fi

Rally-Tokon jatkovakiryhmä. Tarkoitettu sellaisille koirakoille, joilla on jo osaamista rally-tokosta vähintään alokasluokan kylttitehtävien verran. Viikottainen ryhmä, kuukausimaksu 60 e. Mukaan mahtuu viisi koirakkoa.

Rally-Tokon alkeisvakiryhmä. Tarkoitettu koirakoille, jotka ovat käyneet alkeiskurssin. Viikoittainen ryhmä, kuukausimaksu 60 e.