Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tokon viikkotreenit on tarkoitettu koirille, joiden kanssa halutaan aloittaa Tokon harrastastaminen tai ehkä on jo aloitettu. Treeneissä harjoitellaan katsekontaktia sekä sen pitämistä,  paikkamakuuta,  maahanmenoa, liikkeestä maahanmenoa, sivulle tuloa/perusasentoa, seuraamista, luoksetuloa, kapulan pitoa, hyppyjä ja kaukokäskyjä jne sekä tehdään näihin oheisharjoituksia. Toko on paljon muutakin kun vain ne liikkeet. Kilpailuun tähtääminen on jokaisen oma valinta, mutta treeneissä siihen saa valmiudet. Viikkotreeneissä luodaan tavoitteita, joten kotona tehtäviä harjoitteita tulee joka viikko.

Jatkoryhmässä koirakon pitää osata perusasento, seuraaminen, maahanmeno jo kohtuullisesti sekä pitää kyetä olemaan toisten koirakoiden kanssa samassa tilassa. Alkeisryhmään tulijan pitää osata kontakti ja on kyettävä olemaan toisten koirakoiden kanssa samassa tilassa.

Kurssille tai treeneihin voi tulla koiran kanssa, jolla on jonkinlainen perustottelevaisuus hallussa sekä pystyy työskentelemään ohjaajan kanssa muista koirista huolimatta. Jos kaipaatte koirasi kanssa apua arkitottelevaisuudessa on hyvä käydä ensin esim. arkikäytöskurssi tai tulla yksityistunnille. Paikkamakuun harjoitteluaPaikkamakuun harjoittelua

Viikkotreenien hinta on 60 e/neljä viikkoa.

 

Perustaidot harrastekoiralle -kurssilla harjoitellaan tärkeitä ja tarpeellisia taitoja mitä jokaisella harrastekoiralla olisi hyvä olla olemassa, sopii myös ns kotikoirille. Kurssi sopii niin pennuille kuin vanhemmillekin koirille. Kurssilla harjoitellaan tarpeellisia taitoja mitä tarvitaan lajissa kuin lajissa. Aktiivi- ja passiivitauko, palkkaamista eri tavoin, valinnat (mitä koira valitsee palkaksi mieluiten), erilaisia tapoja kouluttaa (mm sheippaus), kontaktin pitäminen häiriöistä huolimatta jne. Hinta 95 e, sis. viisi käytännön kertaa, kirjallisen materiaalin ja kotiharjoituksia.

Seuraava kurssi alkaa: ke 14.8. klo 19.00. Muut käytännön kerrat ovat:

21.8. , 28.8. , 4.9.  ja 11.9.

 

Pk-koirien ja tokokoirien hyppytekniikkakurssi. Kouluttaja Katja Kontu

Hyppääminenkin on taito, jota koiralle voi ja kannattaa opettaa! Palveluskoirilla puutteet hyppytaidoissa altistavat paitsi tottispistemenetyksille, ennen kaikkea kohtalokkaille virhearvioinneille, loukkaantumisille, rasitusvammoille tai hyppykammon kehittymiselle.

Hyppytekniikkapäivässä saat tietoa hyppäämiseen vaikuttavista asioista ja kouluttaja tarkkailee ja analysoi koirasi perustekniikkaa hypyillä. Käytössä on hyppytekniikkaesteet. Alkuun pääsee helpoilla perusharjoituksilla, jotka paljastavat mahdolliset puutteet koirasi tavassa käyttää kroppaansa (tai motivaatiossa tai rohkeudessa) ja auttavat kehittämään niitä. Yksikin tapaaminen hyppytekniikkakouluttajan kanssa on parempi kuin jättää hyppäämisen opettelu kokonaan koirasi vastuulle! 

Päivän sisältö vastaa Hyppytekniikan peruskurssin päivää 1/3: 
- Klo 10.30 Luento: Mitä hyppytekniikka on? Mitä PK-hyppy koiralta vaatii? Miten voi ehkäistä loukkaantumisia, rasitusvammoja ja ”hyppykammoa”? 
- Klo 12.30 alkaen Tilannekatsaus koiran hyppykuntoon, perustekniikkaharjoitukset (kolmen koirakon pienryhmissä, treeniaika n. tunti/ryhmä)
 
Päivä sopii kaikentasoisille PK- ja toko-koirille! Perustaitojen tarkistukseen voi tulla myös agilitykoiran kanssa. Hintoihin sisältyy lukuoikeus sähköiseen koulutusmateriaaliin ja koirakoille koirakohtaiset palautteet.

Katja Kontu on valmistunut koirien hyppytekniikkakouluttajaksi vuonna 2016. Hän valmentaa PK-lajien koirakoita kohti turvallisempaa ja terveellisempää tapaa suorittaa palveluskoiralajien tottikseen kuuluva hyppynouto ja harjoitella sitä. Hyppyvalmennusten ohella Katjan työhön kuuluu myös muiden aiheiden kouluttamista koirakoille sekä koirien SmartDOG-testausta. Omien saksanpaimenkoiriensa kanssa Katja on harrastanut lähinnä PK-lajeja, tokoa ja tunnistusetsintää. Tällä hetkellä arjessa painottuu IPG ja siihen liittyvien osa-alueiden harjoitteleminen nuoren Kaikun kanssa sekä "näyttelijäkoira" Taikan luotsaaminen useissa tv-tuotannoissa.

Hinta:

luento + käytännön koulutus 60 e, luento + kuunteluoppilas 20 e. Ilmoittautumiset tanja@elainkoulutustaito.fi

 

 

Sivulle ja seuraa -lyhytkurssilla harjoitellaan kontaktia, perusasentoa ja seuraamista. Perusasento sekä seuraaminen ovat tärkeitä mm tokossa ja rally-tokossa, mutta niistä on hyötyä myös ihan normaalissakin arjessa. Kurssille tulijalla olisi hyvä olla hallussa jo jonkinlainen perustottelevaisuus on hallussa sekä jotain ymmärrystä koiran oppimisesta. Kurssin hinta 60 e, sis kolme käytännön kertaa.

 

 

Luoksetulo, luopuminen ja paikalla oleminen kuntoon -lyhytkurssilla harjoitellaan häiriöitä luoksetulossa, luopumisessa sekä paikalla olemisessa. Kurssille tulijalla olisi hyvä olla hallussa jo jonkinlainen perustottelevaisuus. Kurssin hinta 60 e, sis kolme käytännön kertaa.

 

 

BH-KURSSI

BH-kurssin tarkoitus on opettaa ja vahvistaa koiran arjen perustaitoja ja lisäksi antaa ohjaajalle työkaluja sekä tottelevaisuus- että kaupunkiosuuden hyvään ja huolelliseen harjoittelemiseen. Kurssi tulee sisältämään kotitehtäviä. Mitään lähtötasovaatimusta kurssille ei ole.

Kurssin vetäjä on Anna Piitulainen.

"Olen 33-vuotias koiraharrastaja Kouvolasta, koulutukseltani olen eläintenhoitaja. Minulla on kolme koiraa, yksi australianpaimenkoira ja kaksi mudia. Lajeinamme ovat toko, rallytoko, eläinetsintä sekä erilaiset jäljet ja esine-etsinnät. Kaksi koiristani on suorittanut bh-kokeen ja lisäksi niillä on koulutustunnuksia sekä rallytokosta että tokossa.

Koirien kouluttaminen on minulle elämäntapa ja opiskelen sitä lisää aina, kun se on mahdollista. Koulutan omia koiriani arjessa kaiken aikaa ja lajien harjoittelua tehdään sitä mukaan, kun ehditään. Muiden kouluttajana haluan rakentaa monipuolisia ja tarpeellisia harjotteita ja huolehtia yksilökohtaisesta, positiivisesta etenemisestä. Huolellinen asioiden kouluttaminen on minulle aina tärkeämpää kuin nopea eteneminen."

 

 

Perustaidot harrastekoiralle -kurssilla opitaan tärkeitä ja tarpeellisia taitoja mitä jokaisella harrastekoiralla olisi hyvä olla olemassa. Kurssi sopii niin pennuille kuin vanhemmillekin koirille. Kurssilla opitaan tarpeellisia taitoja mitä tarvitaan lajissa kuin lajissa, niin rauhoittumista, taukokäytös, viretilan hallintaa, palkkaamista eri tavoin, erilaisia tapoja kouluttaa (mm sheippaus), häiriöistä luopumista jne. Hinta 95 e, sisältää luennon, viisi käytännön kertaa, kirjallisen materiaalin ja kotiharjoituksia.

 

 

Rally-Tokon kurssit ja treenit on tarkoitettu koirille, joiden kanssa halutaan aloittaa Rally-Toko. Treeneissä harjoitellaan kylttitehtävien sisältämiä liikkeitä. Tässäkin jokainen valitsee itse haluaako kilpailla, mutta treeneistä saa siihen valmiudet.

 

Rally-Tokon alkeiskurssi. Kurssilla opetellaan rally-tokon perusteita. Hinta 90 e, sisältää yhden teoriatunnin sekä viisi käytännön kertaa. Mukaan mahtuu viisi koirakkoa. Lisätietoa rally-tokosta: www.rally-toko.fi

 

Rally-Tokon jatkovakiryhmä. Tarkoitettu sellaisille koirakoille, joilla on jo osaamista rally-tokosta vähintään alokasluokan kylttitehtävien verran. Viikottainen ryhmä, kuukausimaksu 60 e. Mukaan mahtuu viisi koirakkoa.

 

Rally-Tokon alkeisvakiryhmä. Tarkoitettu koirakoille, jotka ovat käyneet alkeiskurssin. Viikoittainen ryhmä, kuukausimaksu 60 e.