depth photography of black and white dog carry red ball

Tekstisi

 Hei, olen Tanja Torvinen! Työskentelen eläin­ten­kou­lut­ta­ja­na ja olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon vuonna 2018. 


Minulla on pitkä kokemus eläimistä, lähtien siitä kun olen ensimmäisen kissan ja koiran saanut vuonna 1986. Monta mutkaa on matkaan mahtunut ja paljon on kokemusta karttunut. 


Koulutusmenetelmäni ovat positiiviset ja asiat tehdään eläimen ehdoilla. Näin ei ole toki aina ollut ja olen pitkän tien kulkenut siihen missä olen nyt. Muutoksen tie lähti ensisijaisesti hevosista, edeten niistä koiriin. Olen tänä päivänä erittäin onnellinen siitä, että uskalsin alkaa kyseenalaistamaan vanhoja oppeja. Minä, koirani ja hevoseni ovat voineet tämän jälkeen paremmin. Minä olen iloisempi, rennompi ja eläimeni tyytyväisempiä ja paremmin tottelevaisempia. 


Joskus 15 vuotta sitten olin hyvin kiinnostunut tokosta ja treenasin sitä ahkerasti. Väliin tuli sitten omat hevoset ja koiranäyttelyt, jotka veivät aikaa paljon. Toko kulki mukana kuitenkin, mutta tavoitteellinen treenaaminen jäi vähemmälle. Muutamia vuosia sitten innostus tokoon syttyi uudelleen ja käytin paljon aikaa siihen, että opiskelin uusia tapoja kouluttaa. En pitänyt ns. vanhoista tavoista ja kyllähän sitä kannattaakin kehittyä koko ajan lisää. 


Tällä hetkellä treenaan nuoren austra­lian­pai­men­koi­ra­ni kanssa tokoa kohtuullisen tavoitteellisesti, toivoen että joskus päästäisiin kilpailemaan. Muita harrastuksia on näyttelyt ja rally-toko vähän niin kuin sivuharrastuksena. 


Lajitreenaamisessa vahvinta osaamistani on rakentaa koiran (sekä ihmisen) asennetta työskentelyyn sekä treenaaminen monipuolisella tavalla - rikkoen vanhoja kaavoja. Sekä se, että kaikilla on rajallinen aika treenata, niin treenataan mahdollisimman tehokkaasti eläimen ehdoilla. 


Arkiasioiden opettamisessa vahvuuteni on varmasti tilanteen ja asiakkaan ymmärtäminen. Olen itsekin kokenut paljon ja tätä kokemuspankkia on hyvä hyödyntää, enkä ole unohtanut kuinka haastavaa voi koiran kanssa joskus olla. Yritän etsiä arjen helpottamiseen mahdollisimman yksinkertaiset keinot joita on helppo toteuttaa. 


- Tanja

stisi

Yh­teys­tie­dot

Sähköposti:

tanja@elainkoulutustaito.fi

Tietosuojaseloste