1654230190095_stellaerika-me.jpg

 Hei, olen Tanja Torvinen! Työskentelen eläin­ten­kou­lut­ta­ja­na ja olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon vuonna 2018. Olen kouluttanut muitakin kuin omia eläimiä n parikymmentä vuotta. 


Minulla on pitkä kokemus eläimistä, lähtien siitä kun olen ensimmäisen kissan ja koiran saanut vuonna 1986, ratsastuksen olen aloittanut samoihin aikoihin. Monta mutkaa on matkaan mahtunut ja paljon on kokemusta karttunut. 


Koulutusmenetelmäni ovat positiiviset ja asiat tehdään eläimen ehdoilla. Näin ei ole aina ollut ja olen pitkän tien kulkenut siihen missä olen nyt ja vieläkin on tietä kuljettavana, koskaan ei ole valmis tässä ammatissa. Koko ajan oppii uutta kun pitää mielen avoimena. Muutoksen tie lähti ensisijaisesti hevosista, edeten niistä koiriin. Olen tänä päivänä erittäin onnellinen siitä, että uskalsin alkaa kyseenalaistamaan vanhoja oppeja. Minä sekä eläimeni ovat voineet tämän jälkeen paremmin. Minä olen iloisempi, rennompi ja eläimeni tyytyväisempiä ja tottelevaisempia. 


Meillä kotona asuu ihmisten lisäksi kaksi koiraa (austra­lian­pai­men­koi­ria), kaksi kissaa, kanoja, kukko, poneja sekä lampaita. 


Koirieni kanssa harrastan tällä hetkellä tokoa, rally-tokoa, agilityä ja näyttelyitä. Sekä hoopers on tullut nyt uutena lajina ns. valikoimaan. 


Lajitreenaamisessa vahvinta osaamistani on rakentaa koiran (sekä ihmisen) asennetta työskentelyyn sekä treenaaminen monipuolisella tavalla - rikkoen vanhoja kaavoja. Asioita voi ja kannattaa treenata monella eri tavalla! Kaikki osaaminen tukee koirakon osaamista. Myös vahva hyväksymisen ja onnistumisen ilmapiiri sekä aito kannustaminen ja tukeminen kuuluu koulutuksiini. 


Arkiasioiden opettamisessa vahvuuteni on varmasti tilanteen ja asiakkaan ymmärtäminen. Olen itsekin kokenut paljon ja tätä kokemuspankkia on hyvä hyödyntää, enkä ole unohtanut kuinka haastavaa voi koiran kanssa joskus olla. 


Hevospuolella olen ollut paljon tekemisissä ns. haastavien hevosten kanssa jo hyvin nuoresta lähtien. Aika usein näissäkin tapauksissa taustalla on ollut kipu tai epäsopiva elinympäristö  ja onkin tärkeää selvittää ensimmäisenä mistä käytös johtuu. Joskus käytös voi olla todella rajua ja aggressiivista, ihan millä tahansa eläimellä.   


- Tanja


Yh­teys­tie­dot

Sähköposti:

tanja@elainkoulutustaito.fi

Tietosuojaseloste