Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Do as I Do -koulutuspäivä

Do as I Do -menetelmässä koira opetetaan matkimaan ihmisen näyttämää toimintoa. Kun matkimisen konsepti on koiralle tuttu, menetelmää voidaan hyödyntää erityisen tehokkaana toiminnan aikaansaamisen keinona sellaisten käytösten opettamisessa, mitä ihminen voi näyttää malliksi. Tämä koulutuspäivä alkaa teoriaosuudella, jolloin käydään läpi mitä sosiaalinen oppiminen tarkoittaa ja miten sitä ilmenee ja voi hyödyntää koirilla.

Tutustumme menetelmän opettamisen vaiheisiin lisäksi videoiden ja demokoirakoiden avulla. Päivään voi ilmoittautua mukaan joko koirakkopaikalle (5 kpl) tai kuunteluoppilaaksi. Koirakkopaikalle ilmoittautuvien koirien olisi menetelmän alkeiden oppimista varten hyvä osata odottaa paikallaan vaikka ohjaaja liikkuisi, sekä osata vähintään kolme eri toimintoa pelkällä suullisella vihjeellä. Harjoitukset tehdään kuitenkin aina yksilöllisesti koiran harjoitustaso huomioiden. Nämä vähintään kolme toimintoa tulisi olla sellaisia käytöksiä, joita ihminen voi matkien myös näyttää, kuten kieppi, maahanmeno, esineen suuhun ottaminen, kohteen koskeminen, kohteelle nouseminen tai tötterön kierto jne.

Käytännön harjoitukset tehdään yksi koirakko kerrallaan muiden koirien odottaessa joko autossa, häkeissä tai sermien takana, jotta vuorossa olevalla koiralla on mahdollisuus keskittyä.

Kouluttajana päivässä toimii eläintenkouluttaja (at) Sofia Haapanen. Sofia on osallistunut oman koiransa kanssa menetelmän kehittäneen Claudia Fugazzan Do As I Do -seminaariin ja Exam 1 -kokeeseen, sekä kouluttanut matkimisen konseptia usealle koirakolle.

Hinta koirakkopaikka 75€, kuuntelijapaikka 35€.

Koulutus pidetään Eläinkoulutus TAiTO koulutustilassa Alasuutarintie 13.

Ilmoittautumiset tanja@elainkoulutustaito.fi